MS gespreks-app Naar de MS gespreks-app

Praktische tips: Geest actief houden

“Iedere ochtend sta ik op en doe ik ademhalingsoefeningen en meditatie”, aldus Mark. Het is belangrijk om de geest actief te houden. Door de hersenen te trainen zorg je ervoor dat deze flexibel blijven en dat er nieuwe verbindingen kunnen worden gemaakt. Je kunt de hersenen trainen door uitdagende activiteiten te doen die nieuw zijn en die moeite kosten.

Bekijk hieronder de video over ‘de geest actief houden’, de eerste video uit de tiendelige reeks ‘Praktische tips bij MS’.


Over de videoserie Praktische tips bij MS
De gezondheid van je brein speelt een belangrijke rol in je dagelijks leven, ook als je MS hebt. Wanneer je net te horen hebt gekregen dat je MS hebt, zitten jij en je naasten vast vol vragen. Vragen over jullie relatie, het werk en de behandeling. Om antwoord te geven op deze en andere vragen, vertellen mensen met MS over hun eigen ervaringen in tien video’s. Ook andere experts, zoals een neuropsycholoog, MS-verpleegkundige en relatiecoach komen in de serie aan het woord.

Bekijk hier de tiendelige videoserie

Deel ook jouw ervaring!

mijn verhaal insturen

U verlaat de website MShebjeniealleen.nl

U wordt nu omgeleid naar een externe website.