MS gespreks-app Naar de MS gespreks-app

Praktische tips: Roken en alcohol

Roken en alcohol hebben invloed op het verloop van je MS. Marijke is daarom 14 jaar geleden gestopt met roken. Marc merkt dat alcohol sneller effect op hem heeft. Bekijk hieronder de vierde video uit de serie ‘Praktische tips bij MS’ en luister naar de ervaringen van mensen met MS en het advies van een verslavingsarts.


Over de videoserie Praktische tips bij MS

De gezondheid van je brein speelt een belangrijke rol in je dagelijks leven, ook als je MS hebt. Wanneer je net te horen hebt gekregen dat je MS hebt, zitten jij en je naasten vast vol vragen. Vragen over jullie relatie, het werk en de behandeling. Om antwoord te geven op deze en andere vragen, vertellen mensen met MS over hun eigen ervaringen in tien video’s. Ook andere experts, zoals een neuropsycholoog, MS-verpleegkundige en relatiecoach komen in de serie aan het woord.

Bekijk hier de tiendelige videoserie Praktische tips bij MS

Deel ook jouw ervaring!

mijn verhaal insturen

U verlaat de website MShebjeniealleen.nl

U wordt nu omgeleid naar een externe website.